تولید پسته عمده در کشور بیشتر در شهرستانهای
رفسنجان، سیرجان، دامغان، شهرستان نی ریز، مروست، انار، شهربابک، راور، زرند کرمان و نائین صورت میگیرد. دو کشور اصلی در زمینهٔ
تولید و صادرات پسته در جهان، ایران و ایالات متحده آمریکا هستند. بهطوریکه حدود
هفتاد تا هشتاد درصد تولید سالانه پسته در اختیار این دو کشور بوده است.
تولید و عرضه پسته با بالاترین کیفیت
خرید پسته
و مصرف آن همیشه نزد ایرانیان به عنوان نمادی از یک فرهنگ اصیل رواج داشته است.
امروزه. پسته برای طعم و مزه منحصر به فرد، ارزش غذایی عالی، و کاربرد در طیف
گسترده ای از برنامه های آشپزی در جهان شناخته شده است.
فروش پسته
تازه از اواخر شهریورماه در برخی نقاط کشور آغاز
می شود. پسته تازه پس از چیده شدن از درخت می بایست در زمان کوتاهی به کارخانجات فرستاده
و پوست کنی و خشک شود تا از گندیده شدن آن جلوگیری گردد. کارخانجات اقدام به فراوری
پسته تازه نموده و در تمام فصول سال مصرف کنندگان مختلف برای مصرف داخلی و همچنین
صادرات به کشورهای مختلف می توانند پسته خشک و سالم ازین کارخانجات تهیه کنند
خرید عمده پسته از تولید کننده
در ایران 10
درصد پسته تولیدی به مصرف داخلی میرسد و 90 درصد دیگر صادرات میشود. ایران به عنوان بزرگترین صادرکننده پسته در دنیا شناخته میشود. ایالات
متحدهٔ آمریکا در رتبه دوم صادرکنندگان پسته در جهان است و ترکیه در جایگاه سوم
قرار دارد. پس از آن چین و سوریه به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
خرید عمده پسته از تولیدکنندگان پسته عمدتا توسط فروشنگان عمده این محصول انجام میگیرد که
با هدف صادرات این محصول اقدام به خرید میکنند. خریدار پسته در درجه اول کیفیت پسته را مورد توجه قرار میدهد و پس از تقسیم بندی آن برای مصارف صادراتی و داخلی اقدام به توزیع آن مینماید.
شاید در
نگاه اول همه ی انواع پسته را پسته بنامیم. اما پسته ها به علت تفاوت در میزان
مواد معدنی داخل مغز با داشتن خاصیت یکسان می توانند طعم های متفاوتی داشته باشند.
در این میان پسته احمدآقایی به علت داشتن چربی های مفید بیشتر در میان پسته ها،
خوش طعم ترین مغز را دارد.
قیمت هر کیلو پسته برای خریدار عمده
بهطور کلی
انواع پسته به دو گروه گرد و دراز تقسیمبندی شدهاند؛ که به نامهای اکبری، احمدآقایی،
کله قوچی، فندقی و … در کشور تولید میشوند. ولی بهطور سنتی در ایران حدود ۹۰
گونه از پسته شناخته شدهاست؛ که تعدادی از آنها به صورت گسترده و تجاری و برخی
به صورت پراکنده و محدود کشت میشوند.
بهترین پسته،
پسته اکبری است که درشت ترین نوع پسته و از لحاظ مزه خوش طعم ترین آن است.
پس از این نوع پسته، پسته احمدآقایی دارای محبوبیت است که تنها از لحاظ اندازه دانه
های آن کوچکتر میباشد. قیمت هر کیلو پسته برای خریدار عمده در حدود 70
تا
200هزار تومان بسته به نوع پسته متفاوت است.
قیمت پسته با توجه به نوع آن و مقدار تولید آن در سال مشخص میگردد.
پسته فندقی
با داشتن بیشترین میزان سطح در حال کشت و بیشترین حجم تولید، بیشترین حجم صادرات و
مصرف داخلی، محبوب ترین پسته ایران به شمار می آید. این پسته در بازار های صادراتی
خوش می درخشد و به علت قیمت مناسبش، برای قشر متوسط جامعه، که بیشترین جمعیت را
بین اقشار مختلف جامعه ایرانی دارد بسیار مناسب است. همچنین پسته فندقی در صنایع
مختلف غذایی بسیار کاربردی است.
پسته احمد
آقایی با توجه به مناسب تر بودن قیمت آن نسبت به پسته اکبری و کله قوچی محبوب ترین
گزینه برای آجیل هاست. پسته های اکبری و کله قوچی نیز در عین حال مشتری های خاص
خود را دارند و بسیار ارز آورند و از نظر صادراتی در جایگاه ویژه ای قرار دارند.
راهنمای خرید انواع پسته از کشاورز
بسیاری از
سایت های اینترنتی اقدامبه فروش این محصول میکنند که تعدادی از آنها دارای راهنمای
خرید انواع پسته از کشاورز میباشند. در واقع با توجه به فراهم شدن بستر اینترنت
بسیاری از تولیدکنندگان اقدام به فروش اینترنتی محصول خود مینمایند که این امر سبب
از بین رفتن واسطه ها و دلالان و کاهش قیمت محصول میشود.